Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 16:27 - генни машини
Автор: coffeen Категория: Други   
Прочетен: 2648 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.09.2014 23:06


  wertyusa, плевенчанката, неподозираща за моето съществуване, паралелно пише, движи, има хляб в нея. някой ден ще забрави за другите

  Адът - това са другите хора, и сравняването. различията между нас не са ад.
 
  най-добрият момент на всеки от тези други, е окончателното примирение с модусите на генетиката, което примирение е хладен цинизъм. 
    генът е господар и когато срещна човек, не се интересувам от идеи и социум, гледам го като проява на гени. не се питам защо действа по даден начин - това са гените му, хормони, феромони, алкохоли, и алкохол, ендорфини, чиста химия.
 има някаква човещина - социалността.

    но като прочетете, че съставът на човешката кърма има различна хранителна стойност в зависимост от пола на детето, отказвате книги и филми - еволюционно е оправдано бедни родители да инвестират повече ресурс за децата от женски пол, защото вероятността инвестицията в бедни момчета да доведе до поява на внуци е по-малка. еволюционно оправдана е инвестицията в синовете, само ако си богат, защото по-вероятно е те да ти донесат снахи и съответно внуци. 
    не искам да казвам, че любовта между хората е илюзия и измама, защото когато си независим и посветен, ставаш някога някъде друг човек.
  но повечето пъти са сделки. понеже майките ни много добре смятат и се ориентират кой е надежден и кой е само донор. 
   осигури децата си от женски пол, за да не се налага да правят сделки със себе си. въпреки това те отново могат да го направят, за да не пропилеят инвестицията ти по някой мухльо. жените имат цена. родителите се борят децата им да се продадат на възможно най-добра цена, обаче децата не винаги се съгласяват с цената или с идеята за сделка. без грешка, всяка дъщеря е безценна, и няма да я дадеш на някой като тези описани от аспарух в последния параграф. или така си инвестирал, че тя може да кара на фотосинтеза, стига й една колиба, където ще ражда внуците сама като африканка и ще ти ги води да ги видиш с вимана. дъщерите човешки, заради това да бъдат другаде и други, няма да се изглезват за повече територия или ресурси за децата.   

бракът е взаимна експлоатация.
нали хората не искат дъщерите им да бъдат експлоатирани, или само снахите? така някои смятат, че внуците са само бащини или само майчини.

 симбиозата е най-важната управляваща сила за еволюцията. Според Лин Маргулис сътрудничеството, взаимодействието и взаимната зависимост преобладават сред формите на живот. Тя смята за непълно разбирането на Дарвин за еволюцията като “оцеляване на по-приспособения” и като непрекъсната конкуренция между отделните организми и между видовете. Съгласно Маргулис и Саган (Margulis, Sagan,1986), “Животът не е превзел земното кълбо с борба, а със сътрудничество”. 

 там, в т. 11 и  т. 14 е описано най-добре   
  в много случаи самките отказват да се чифтосват със самци, непритежаващи територия. Действително, нерядко се случва, че самката, чийто брачен партньор се оказва победен, а територията му завладяна, бързо се прехвърля при победителя, като че ли встъпва в брак с принадлежащата на самеца територия, а не със самия самец. Ако популацията стане твърде многочислена, някои индивиди ще останат без територия и следователно, няма да участват в размножението. Затова за Уин-Едуардс територията е нещо като печеливш билет или лиценз за размножаване. Тъй като броя на достъпните територии е краен, то и броя на лицензите за размножаване е краен и броя на малките, възможни в дадена популация се ограничава. Ако до края на сезона конкурентния индивид не е съумял да придобие за себе си един от “лицензите”, формално даващи му право за размножаване, той доброволно се отказва от размножаване и през сезона не заплашва безопасността на щастливците

 човекът и всички други същества са машини, създадени от гени.
 Подобно на ловки чикагски гангстери, нашите гени са съумели да оцелеят в свят, където цари най-жестока конкуренция. Това ни дава право да очакваме от нашите гени определени качества. Докинс твърди, че преобладаващото качество на преуспяващия ген трябва да бъде безжалостния егоизъм.
В гените на българите няма егоизъм, няма и тероризъм, има самоубийственост.
Дългосрочно егоистичният ген не води до успехи. Но какви други способи срещу неконтролируемото размножаване са останали освен глутеновите храни и кръвната група - индианците от южна америка са стопроцентово с кръвна група 0 и билките и храните им са все афродизиаци (дали обаче не действат най-силно отново на останалите кръвни групи), явно защото много им трябва репродуктивно здраве на индианците, а те нали пък не мрат от инфаркти, за какво им е размножение. А-група - по-болнави, но нулевата може да завиждат на сексуалността на А и на фертилността на В. Жените от А група обаче са привлечени от мъже с нулева група, ама иди ги питай после като разберат, че и уругвайски да е индианецът, не може да се адаптира към ритъма й. 
   Все пак забавлението на група 0 не е ограничено - те издържат повече на въздействието тютюн, татул и надолу по списъка с картофови, все дошли от латинската им америка. 
хората би трябвало да обръщат повече внимание на връзката на кръвната група с предразположеността и приспособимостта на всяка от групите към заболяванията, вирусите и епидемиите. тези връзки са доказани. в статиите са описании например как група А е по-устойчива на вируса на грипа, но пък с по-голяма вероятност от развитие на почти всички видове ракови заболявания. Група 0 имат най-голяма предразположеност към кожен рак, докато А са по-защитени от тази форма. (А- групата има превес в Скандинавието и Арктика например)  На местата с озонови дупки е критично важна резистентността към кожен рак, такива дупки има по южното полукълбо (Австралия - преобладава А група, и южна америка, но там местното население е 0-во групово, те обаче си имат ендемични антиракови растения, плюс това група 0 са поначало по-малко уязвизми от други видове карциноми)
Хранителните добавки няма да ви променят кръвната група, но бизнесът със субстанции мълчи за това как кръвната група е главният играч по отношение на усвояването, въздействието и ефекта от храните и лекарствата.
 понякога пия и финландски хранителни добавки, скандинавците още са луди по това, и там преобладава А -групата. скандинавци, ами японци... ето карти

  
освен правилата на генетиката с епидеиктичното егоистично поведение, има правила на психологията, и по тях действаме с оглед социалния ни опит, а този опит е силно определящ нашите цели.  

 














Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: coffeen
Категория: Други
Прочетен: 656505
Постинги: 228
Коментари: 487
Гласове: 3744
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031